Να μη διανοηθείς,προειδοποίησε ο Αλέξης

Τώρα,σε αυτή τη περίπτωση πώς να το εξηγήσεις..

Όλα δείχνουν ρευστά,ακαλαίσθητα,οσμές χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση και ποιοτική διαφορά,θα μπορούσε να τολμήσει να πει κανείς επικίνδυνα  μεθυστικές οσμές μέχρι παραλυσίας..

Προς ποιά κατεύθυνση οδηγούμαστε,και τί μας κάνει να αισιοδοξούμε με αυτό το αποτέλεσμα?

Όλοι πανηγυρίζουν,υπό το υποκειμενικό τους βλέμμα.Θα πρέπει να πανηγυρίζει κανείς με τα δεδομένα που έχουμε?

Ποιός ή ποιοί αναδείχτηκαν στην ουσία,τί πρεσβεύουν,πού θέλουν να πάει το καράβι,έχουν τη δύναμη να προχωρήσουν λαμβάνοντας ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες,διαθέτουν τη πείρα να κρατήσουν το τιμόνι,πόσο νομιμοποιούνται να το κάνουν?

Αυτός που  κρατάει το τιμόνι,έχει τη καλή μαρτυρία,διαθέτει λαική νομιμοποίηση,έχει τα εχέγγυα να τολμήσει ρήξεις,πόση ελευθερία κινήσεων του επιτρέπεται από το club των ισχυρών?

Η επίκληση του λαού και της ρητής εντολής του βρίσκεται στα χείλη όλων κατά το δοκούν.Τί είπε ο λαός,πώς εκφράστηκε και υπό ποιές συνθήκες μίλησε,όντως συμφωνεί ή διαφωνεί με το δρόμο που χαράχτηκε,παρατηρώντας το συνολικό αποτέλεσμα μπορεί να διακριθεί η βούλησή του,πώς θα την αξιοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι?

Ποιός στ΄αλήθεια κέρδισε,πώς θα διαχειριστεί το κέρδος του,ποιός πραγματικά έχασε,πώς θα διαχειριστεί την ήττα η οποία πολλές φορές δείχνει ως Πύρρειος νίκη?

Σαφή εντολή δε πήρε κανένας,ίσως υπό το κράτος της αμφιβολίας,της αμφισβήτησης,της τιμωρίας,του θυμού,του φόβου,της προσεγμένης δημαγωγίας,της αναποφασιστικότητας,του φαίνεσθαι κι όχι του είναι,της υπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων,ή και όλα μαζί.Είπε όμως κάτι με σαφήνεια,δε θέλω ούτε αντέχω άλλα μέτρα,όχι άλλη ευτέλεια,αναξιοπρέπεια,υποτέλεια,σεβαστείτε με,σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων υπεύθυνα,αγαπήστε αυτή τη πατρίδα βάζοντας στην άκρη την ιδιοτέλεια,μιλήστε με τη γλώσσα της αλήθειας!Θύμωσε απαντώντας σε πολλές περιπτώσεις τιμωρητικά,εκφράστηκε με το θυμικό περισσότερο,και υπό το πέλεκυ της αμφιβολίας,της απάθειας ότι ό,τι και να προκύψει ξανά η ίδια συνταγή θα εφαρμοστεί,του φόβου για το άγνωστο,και αυτή η εκφραστικότητα διακρίνεται από τη πλειοψηφία.

 

Advertisements
This entry was posted in video.