Δεκάλογος προσευχής

1)Ξεχώρισε κάθε μέρα λίγη ώρα.Μη λες τίποτα.Απλώς να σκέπτεσαι το Θεό.Αυτό θα κάνει το πνεύμα σου πιο επιδεκτικό στα πνευματικά πράγματα.

2)Προσευχήσου χρησιμοποιώντας απλές και φυσικές λέξεις.Πες στο Θεό κάθε τι που έχεις μέσα σου.Μην έχεις την εντύπωση πως πρέπει να χρησιμοποιείς γνωστές και στερεώτυπες φράσεις.Μίλα στο Θεό δική σου γλώσσα.Εκείνος σε καταλαβαίνει.

3)Προσευχήσου στο αυτοκίνητο,στη δουλειά,στο θρανίο,στο κρεββάτι,στη κουζίνα,στο γραφείο σου.Συνήθισε να κάνεις μικρές προσευχές.Να συγκεντρώνεις τη ψυχή σου στην παρουσία του θεού.

4)Όταν προσεύχεσαι,μη ζητάς πάντοτε,συνήθιζε να ευχαριστείς το Θεό για ό,τι πήρες.

5)Προσευχήσου με τη πίστη ότι η προσευχή σου θα φτάσει και θα σκεπάσει εκείνους για τους οποίους προσεύχεσαι και ότι η αγάπη και η προστασία του Θεού θα είναι μαζί σου.

6)Στην προσευχή σου ποτέ μην αμφιβάλεις,μα πάντα πίστευε.Η πίστη φέρνει αποτέλεσμα.

7)‘Οταν προσεύχεσαι να είσαι πρόθυμος να δέχεσαι το θέλημα του Θεού.Ζήτα απ΄αυτόν ό,τι θέλεις,αλλά μάθε να παίρνεις ό,τι εκείνος δίνει,γιατί αυτό που δίνει είναι το καλύτερο για σένα.

8)Συνήθιζε να αφήνεις το κάθε τι στα χέρια του Θεού.Ζήτα απ΄αυτόν να σε αξιώνει να κάνεις ό,τι μπορείς και με εμπιστοσύνη περίμενε τα δικά Του αποτελέσματα.

9)Προσευχήσου για πρόσωπα που δε συμπαθείς ή που σου έχουν κάνει κακό.Η μνησικακία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για να αποκτήσεις πνευματική δύναμη.

10)Προσευχήσου ΄υπέρ πλεόντων,οδοιπορούντων,νοσούντων,αιχμαλώτων,αδικουμένων΄.Όσο περισσότερο προσεύχεσαι για τους άλλους ,και ειδικότερα για εκείνους με τους οποίους δεν συνδέεσαι πολύ,τόσο τα αποτελέσματα της προσευχής θα είναι μεγαλύτερα στη ζωή σου.

Advertisements